ecursuri
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
Cursuri online Tutoriale Teste online Revista Jocuri Înregistrează-te
ecursuri
eCursuri » Tutoriale » Afaceri » Idei de afaceri

Cum să câștigi bani pe internet folosind programele de afiliere

tutorial scris de
Lucian.Iordache
19 august 2011 / 8099 afișări
ecursuri

In acest tutorial vom vorbi despre un tip de afacere pe internet: programele de afiliere. Pentru a incepe, nu iti trebuie neaparat bani, ci doar timp. Vom vedea impreuna ce sunt programele de afiliere si cum ne pot ajuta sa castigam bani pe internet. Atentie insa, prin bani pe internet nu inseamna ca ne imbogatim rapid, ca muncim putin si castigam o gramada de bani, asa cum ar fi unii tentati sa creada. Scopul acestui tutorial este doar sa explice ce sunt si cum functioneaza programele de afiliere.

Ce este un program de afiliere?

Daca vrei sa castigi bani pe internet, dar nu ai ce sa vinzi pentru a-i castiga, te poti inscrie in programele de afiliere disponibile pe diverse site-uri. Sa vedem, deci, ce inseamna si cum functioneaza un program de afiliere.

Un program de afiliere reprezinta o intelegere contractuala dintre o firma care isi vinde produsele si/sau serviciile online si cei interesati ca, in schimbul unui comision, sa o ajute:
  • sa isi sporeasca traficul site-ului
  • sa isi mareasca numarul de persoane inscrise in baza de date
  • sa isi vanda produsele si/sau serviciile
Aceasta intelegere contractuala se face pe baza unui formular din cadrul site-ului firmei respective, iar cei inscrisi si acceptati in programul de afiliere se numesc afiliati. Acestia vor primi un numar de identificare pe care-l vor include in link-urile lor catre site-urile unde s-au inscris. Astfel aceste link-uri vor avea urmatoarea forma: http://www.numelesiteului.ro/default.php?ref=12345, unde numarul 12345 reprezinta numarul unic de identificare al afiliatului.

Un link catre un program de afiliere nu va fi diferit fata de un link normal, ambele fiind afisate la fel.

Cum castig bani cu un program de afiliere?

Pentru a castiga acel comision, afiliatii trebuie sa plaseze cat mai multe link-uri, astfel sporindu-si sansele de castig. Nu trebuie neaparat sa ai un site pentru a beneficia de avantajele unui program de afiliere, este de ajuns sa plasezi link-uri insotite de numarul tau de identificare in diverse locuri: anunturi gratuite din cadrul site-urilor, forumuri, e-mail-uri catre prieteni, liste de discutii etc. Proprietarii de site-uri, in plus fata de restul afiliatilor, isi pot promova link-urile catre programele de afiliere, prin plasarea diverselor bannere in cadrul site-urilor proprii.

Pentru fiecare utilizator care urmeaza unul dintre link-urile tale si se inscrie intr-o baza de date sau comanda unele produse sau chiar pentru simplu fapt ca a ajuns pe respectivul site, tu vei primi un comision de la firma care coordoneaza programul de afiliere. Astfel, folosind numarul unic de identificare, firma contorizeaza numarul clientilor adusi de fiecare afiliat, iar cand comisioanele ajung la o anumita suma, se va efectua plata catre acesta.

Dupa cum am vazut, programele de afiliere sunt de trei tipuri, in functie de modul in care obtii comisionul:

1Pentru fiecare click

Prin inscrierea la un astfel de program, vei fi platit pentru fiecare utilizator care urmeaza unul din link-urile tale, ajungand astfel pe site-ul firmei care gestioneaza programul de afiliere. Deoarece a genera trafic pentru un site, adica a indruma utilizatorii prin link-urile tale catre site-ul respectiv, nu este un lucru atat de complicat si comisioanele mai mici decat la celelalte programe de afiliere.

2Pentru fiecare inscriere

Firmele care opteaza pentru programele de afiliere din aceasta categorie, te platesc pentru fiecare utilizator care urmeaza unul din link-urile tale, ajunge astfel pe site-ul firmei si se inscrie in baza de date a acesteia, prin completarea unui formular.

3Pentru fiecare vanzare

Aceste programe de afiliere sunt cele mai raspandite, afiliatii fiind platiti pentru fiecare utilizator care a urmat unul dintre link-uri si a comandat produsele sau serviciile disponibile. Astfel comisionul incasat va reprezenta un procent din valoarea produsului sau serviciului achizitionat. Comisioanele astfel dobandite sunt cele mai mari deoarece sunt mai greu de realizat.

cursuri

Inainte de a-ti face calcule despre cat vei castiga cu ajutorul programelor de afiliere sa vedem cate categorii de afiliati exista:

1Afiliatii experimentati

Acestia administreaza, de regula, mai multe site-uri, sunt inscrisi la multe programe de afiliere si petrec cateva ore zilnic pentru a genera trafic site-urilor unde sunt inscrisi. Un astfel de afiliat poate negocia separat comisionul cu firma care coordoneaza programul de afiliere, acest comision putand ajunge la sume apreciabile. Ponderea acestui tip de afiliati in totalul afiliatilor este foarte mica.

2Afiliatii medii

Aceasta categorie este reprezentata de cei care au o ocupatie principala in viata de zi cu zi, sunt proprietarii unui site sau a catorva site-uri populare si acorda cate putin timp zilnic unei astfel de activitati. Totusi, daca se vor inmulti castigurile rezultate in urma comisioanelor, nu este exclus ca afiliatii din aceasta categorie sa aloce mai mult timp acestei activitati si sa devina afiliati experimentati. Chiar daca numarul afiliatilor de acest tip este mult mai mare decat numarul afiliatilor experimentati, majoritatea afiliatilor fac parte din cea de-a treia categorie: afiliatii neproductivi.

3Afiliatii neproductivi

Dupa cum spuneam acestia, din pacate, sunt cei mai multi. Afiliatii neproductivi fac putini bani din comisioane sau chiar deloc. Aceasta se datoreaza faptului ca cei mai multi afiliati se inscriu la multe programe de afiliere, iar apoi acorda foarte putin timp acestei activitati, cu timpul abandonand posibilitatea castigarii unui anumit comision. Cei aflati in aceasta categorie viseaza, la inceput, sa castige multi bani in urma acestor programe de afiliere, dar aloca putin timp, sau chiar deloc, pentru a-si indeplini visul.

Unde gasesc programe de afiliere?

Programele de afiliere le gasesi foarte simplu. Intra pe cat mai multe site-uri de comert electronic sau de servicii online si vei vedea ca multe dintre ele au si programe de afiliere. Principala problema este sa stii sa alegi si sa deosebesti programele de afiliere bune si reale (plata se face la timp si in conditiile stabilite) de cele mai putin bune.

Tocmai de aceea sfatul meu este sa folosesti programele de afiliere ale unor site-uri cunoscute si recunoscute ca fiind serioase (cauta pe internet si citeste pe diverse forumuri parerile celor care folosesc deja un anumite programe de afiliere). Astfel nu vei avea probleme pe parcursul colaborarii. Ai grija la site-urile care promit foarte multi bani sau multe avantaje, in general cele din strainatate. Nu toate sunt de incredere si poti investi timpul tau degeaba in promovarea unor produse si/sau servicii.

In concluzie, te poti inscrie la unul sau mai multe programe de afiliere si poti castiga bani chiar de azi. Chiar daca nu va iesi asa cum speri, din aceasta experienta nu vei avea decat de invatat. Mult succes!

0 comentarii ecursuri
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate

Cele mai noi tutoriale

Cum să tratezi rugina trandafirilor

Cum să tratezi rugina trandafirilor

Cum să îți iei echipamentul pentru trasul cu arcul

Cum să îți iei echipamentul pentru trasul cu arcul

Cum să ai o sănătate bună consumând agrișe

Cum să ai o sănătate bună consumând agrișe

Cum să te faci bine utilizând antibiotice naturale

Cum să te faci bine utilizând antibiotice naturale

Cum alegi cămașa potrivită pentru nuntă

Cum alegi cămașa potrivită pentru nuntă

Cum convertești un caracter în majusculă în C

Cum convertești un caracter în majusculă în C

Cum determini lungimea unui șir de caractere în C și C++

Cum determini lungimea unui șir de caractere în C și C++

Cum să utilizezi instrucțiunea CONTINUE în C și C++

Cum să utilizezi instrucțiunea CONTINUE în C și C++

Cum găsești un subșir într-un șir de caractere în C

Cum găsești un subșir într-un șir de caractere în C

Mâncare de spanac

Mâncare de spanac

Copyright © 2005-2014 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro