cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Revista » Numarul 6 » Poveste de marca
Carlsberg - Probably the best beer in the world
5455 afisari
Carlsberg - Probably the best beer in the world
Berea Carlsberg a fost fondata in anul 1847, la Copenhaga de catre J.C Jacobsen (1811-1887). Acesta si-a inceput cariera in domeniul fabricarii berii intr-o mica fabrica detinuta de tatal sau in centrul orasului Copenhaga. Cum capitala Danemarcei era suprapopulata in acea vreme, iar poluarea atingea un nivel ridicat, Jacobsen doreste sa construiasca o fabrica departe de aglomeratia orasului. Noua locatie este gasita dupa indelungi cautari, pe un deal din satul Valby, la cativa kilometri de periferia capitalei. Locul era perfect, cu aer proaspat, apa curata si un spatiu larg si foarte luminos. Noua fabrica fondata de Jacobsen primeste numele de Carlsberg, dupa numele fiului sau Carl si traducerea din daneaza a cuvantului "berg".

In acea perioada berea era produsa in urma utilizarii drojdiei de fermentatie inalta, dar Jacobsen gustase bere germana, de import si avea alte pretentii de la berea pe care urma sa o produca. Urmeaza mai multe calatorii in Germania, unde studiaza tehnologia de producere a berii folosind drojdie de fermentatie joasa, si pune in aplicare la fabrica sa, toate secretele invatate. In data de 10 noiembrie 1847, Jacobsen era pregatit sa inceapa productia de bere de fermentatie joasa la noua sa fabrica, Carlsberg.

Berea produsa a avut un mare succes inca de la inceput, determinandu-l pe Jacobsen sa mareasca criteriile de productivitate si calitate. Berea blonda produsa de el devine foarte populara, iar Jacobsen se vede nevoit sa extinda fabrica pentru a face fata cererilor. Preocupat mereu de calitate si eficienta, Jacobsen aplica in fabrica sa cele mai recente descoperiri din epoca. In anul 1849 fabrica a fost modernizata cu o pompa de apa, activata de un motor cu abur de doi cai putere. Folosirea aburului, a facut posibila introducerea si altor masini, astfel in 1866 doteaza fabrica cu un dispozitiv de fierbere actionat tot de aburi. In tot acest timp Jacobsen are grija ca fiul sau, Carl sa invete toate metodele de producere a berii, astfel incat sa ii poata duce munca mai departe.

In anul 1870 Jacobsen infiinteaza o anexa a fabricii de bere, spatiu ce a fost concesionat de fiul sau Carl. Zece ani mai tarziu, Carl Jacobsen deschide o noua fabrica ce primeste numele de Noul Carlsberg, iar tatal sau foloseste anexa pentru continuare vechii afaceri Gamle Carlseberg (Vechea Carlsberg). In scurt timp vechea si noua fabrica fuzioneaza transformandu-se in Carlsberg Breweries.

Familia Jacobsen nu a fost interesata numai de producerea si vanzarea berii, dedicand o buna parte a timpului experimentelor facute in interiorul fabricii. Fiind preocupat de stiinta si istorie, J.C Jacobsen infiinteaza in anul 1876 Fundatia Carlsberg, care dupa moartea sa, in 1887, preia prin testament prorietatea fabricii de bere Vechiul Carlsberg. Prima fabrica intemeiata de J.C Jacobsen a fost transformata mai tarziu in muzeu, pastrand intacte echipamentelede fabricatie si aratand exact ca in vremea cand acestea functionau.

Primul export de bere Carlsberg s-a facut in anul 1868 in Scotia., iar la scurt timp au urmat Tarile Scandinave. Compania Carlsberg s-a aflat intr-o constanta expansiunea globala, cu exceptia perioadelor in care au avut loc cele doua Razboaie Mondiale, atunci cand exporturile de bere au fost intrerupte. Un pas foarte important in istoria companiei a fost facut incepand cu anul 1970 cand, pentru a face fata competitiei internationale aflate in continua crestere, cele mai importante doua fabrici din Danemarca, Tuborg si Carlsberg au fuzionat, formand concernul United Breweries.

Carlsberg devine astfel o marca international de top, consumata in peste 150 de tari din intreaga lume. In proportie de 90%, berea Carlsberg este produsa si vanduta in afara tarii mama, compania acordand licente de productie in 40 de tari din intreaga lume. In fiecare ora Carlsberg, prin fabricile sale, produce 750.000 de sticle de bere, iar 15 milioane de oameni consuma zilnic aceasta bere. Nu mai putin de 10 tipuri diferete de bere sunt produse de firma Carlsberg, de la cele mai slabe la cele mai tari, blonde sau brune etc.

Ca orice mare companie, marketing-ul a avut un rol important in dezvoltarea firmei. Astfel Carlsberg a fost implicate de-a lungul timpului in activitati de promovare a evenimentelor sportive. Printre cele mai importante evenimente, Carlsberg a sustinut Campionatul Mondial de Fotbal din Italia in 1990, Campionatul European de Fotbal din Suedia in 1992, Campionatul Mondial de Badminton desfasurat in Brimingham in 1993, Campionatele Mndiale de Atletism , Tokyo 1991 si Stuttgard 1993, Campionatul European de Fotbal din Portugalia in 2004 si multe altele. NU lipsesc nici evenimentele culturale pe care Carlsberg le sustine, printre cele mai important fiind Festivalul de Muzica Roskilde, cel mai mare festival rock din Nordul Europei.

Fabrica de bere Carlsberg din Copenhaga este vizitata anual de 120.000 de oameni, care sunt purtati intr-un tur magic ce evoca 150 de ani de istorie. O istorie bogata, fascinanta a uneia dintre cele mai puternice marci de bere din intreaga lume, asa cum spune si sloganul lor, absolut genial "Probably the best beer in the world."

Citeste in numarul 5
Pizza Hut

Citeste in numarul 7
Lavazza, povestea unui brand cu aroma de cafea
0 comentarii
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Citeste online revista nr.6
1. Povesti de succes
2. Legea lui Murphy
3. Funky Gadgets
4. Cursuri online
5. Cum sa ...
6. Caricatura saptamanii
7. Perle la examene
8. Lectia de gatit
9. Am vazut si ne-a placut
10. Greseli din filme
11. Publicitate un pic trasnita
12. Poveste de marca
13. Lectia de istorie
14. Stiati ca ...
15. Citate celebre
16. Fotografia saptamanii
17. Lumea sportului
18. Sa mai si radem
19. Poze haioase
20. Site-ul saptamanii
21. Bookmarks
22. Software free
23. Pauza de joaca
24. Povesti nemuritoare
25. Pagina de colorat
26. Beauty & Style
27. Turism online
28. Romania, mereu surprinzatoare
29. Made in Romania
30. Problema de logica
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR