cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Revista » Numarul 1 » Povesti de succes
Mark Zuckerberg
11863 afisari
Mark Zuckerberg
"Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni fara sa-ti faci cativa inamici" este motto-ul celebrului film "The Social Network". Acest motto este clar valabil pentru Mark Zuckerberg, tanarul de doar 25 de ani, creatorul retelei de socializare Facebook, care a avut o idee absolut geniala care i-a schimbat radical viata.

Se naste la data de 14 mai 1986, in White Plains, New York, intr-o familie de evrei. Incepe programarea inca din scoala generala, atras de aplicatiile utilitare si jocuri. Pe cand era la liceu arata primele semen ale ingeniozitatii sale, atunci cand creeaza un program care sa ii ajute pe colegii de birou ai tatalui sau sa comunice prin intermediul computerului. Acesta a fost doar inceputul.

Urmatoarea sa inventie a fost Synapse Media Player, un player audio ce folosea inteligenta artificial pentru a retine tabieturile muzicale ale utilizatorilor. Player-ul a primit calificativul 3 din 5 de catre revista PC Magazin si a starnit interesul marilor companii, AOL si Microsoft care au incercat sa ii cumpere inventia si sa il recruteze in echipa lor. Mark refuza oferta si se decide sa urmeze facultatea Harvard, unde este acceptat in anul 2002.

Dupa doi ani de facultate Mark gandeste o aplicatie prin care studentii sa isi poata cauta dupa nume si poze colegii de facultate. La baza acestei idei a stat albumul clasic cu poze de tip buletin emis de scolile si liceele americane. Acest tip de album se numea Facebook, la Philips Exter Academy, acolo unde a studiat el. Avand un ajutor de incredere, in persoana colegului sau de camera Dustin Moskovitz, Mark a reusit sa raspandeasca aceasta indee catre universitati mari precum Yale, Standord sau Columbia.

In anul 2005 Mark Zuckerberg impreuna cu alti colegi, au renuntat la universitate si s-au mutat in Palo Alto, California, unde au inchiriat o casa modesta, pe post de sediu. Acolo au inceput sa lucreze intens si sa isi dezvolte ideile.

Mark impreuna cu prietenii sai, au lansat un serviciu ce permitea schimbul de fisiere si date, numit Wirehog, dar acesta a fost un esec, deoarece aplicatia se misca foarte incet. Totusi acest lucru i-a ajutat, pentru ca platforma Wirehog a fost folosita la baza Facebook.

In 2006 Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin si Chris Hughes, primesc o oferta fabuloasa de 1 miliard de dolari din partea Yahoo, pentru a prelua drepturile retelei de socializare Facebook. Acestia declina oferta, decizia dovendindu-se una foarte inspirata, deoarece Facebook a luat un impact urias, raspandindu-se in toata lumea.

In 2010 compania a fost evaluata la peste 15 miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg a fost declarat de revista Vanity Fair "Cel mai influent om din lume in 2010". Reteaua de socializare Facebook continua sa se dezvol te tot mai mult, venind intotdeauna cu aplicatii noi, care sa captiveze utilizatorii existenti, dar si sa atraga unii noi.

Citeste in numarul 2
Henry Ford
0 comentarii
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Citeste online revista nr.1
1. Povesti de succes
2. Legea lui Murphy
3. Funky Gadgets
4. Cursuri online
5. Cum sa ...
6. Caricatura saptamanii
7. Perle la examene
8. Lectia de gatit
9. Am vazut si ne-a placut
10. Greseli din filme
11. Publicitate un pic trasnita
12. Poveste de marca
13. Lectia de istorie
14. Stiati ca ...
15. Citate celebre
16. Fotografia saptamanii
17. Lumea sportului
18. Sa mai si radem
19. Poze haioase
20. Site-ul saptamanii
21. Bookmarks
22. Software free
23. Pauza de joaca
24. Povesti nemuritoare
25. Pagina de colorat
26. Beauty & Style
27. Turism online
28. Romania, mereu surprinzatoare
29. Made in Romania
30. Problema de logica
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR