Participarea la premiera unui film implica putin mai multa creativitatea in ceea ce priveste stilul vestimentar. In primul rand trebuie analizata tematica, apoi circumstantele premierei: exista presa gata sa te fotografieze, au loc concursuri, se organizeaza un mini-party dupa film.
Asadar, un asemenea eveniment inseamna eticheta. Daca pe invitatie nu este mentionat dress code-ul, in principiu ai mana libera. Insa, daca textul final te invita sa adopti un anumit stil, este recomandat sa il respecti. In primul rand din respect fata de organizatori si apoi din simplul motiv ca nu ai vrea sa pici ca nuca in perete.
Tematica filmului, o sursa de inspiratieTematica filmului poate fi o reala sursa de inspiratie. Daca discutam de un act artistic de moda, atunci poti dovedi ca esti o fashionista adevarata. Poti opta pentru o rochie lunga, pana in pamant, vaporoasa, pe care o combini cu o jacheta din piele de inspiratie rock. Accesorizeaza-ti tinuta cu un colier de dimensiuni generoase si poarta un machiaj dramatic al ochilor. Un smokey eyes este perfect.
Daca stilul hippie nu te prinde, poti alege o pereche de pantaloni skinny si un top fabulos, din matase sau cu detalii inedite (o floare uriasa, un model stilizat din paiete, spate lasat la vedere). Geanta plic nu trebuie sa lipseasca. Desi negrul este cea mai curata alegere, poti opta pentru un clutch intr-o culoare puternica (verde, mov, albastru marin).
Pentru ca discutam de o premiera, barbatii pot face figura buna purtand un sacou negru si o camasa alba. Pantalonii pot fi atat din stofa (pentru cei mai eleganti), cat si clasicii jeansi (pentru tinerii cu un stil smart-casual).
Daca filmul urmareste evolutia unor personaje din alta perioada istorica, poti incerca sa le reproduci stilul vestimentar. Femeile au liber la palarii: cu boruri scurte sau generoase, cu flori, fundite, fructe (de exemplu filmul Changeling).
Nimic nu este mai seducator decat parul purtat in onduleuri studiate cum am vazut in ?The Notebook?. Parul mai poate fi impodobit cu esarfe, bentite si bandouri, pentru a-i conferi un aer retro. Totodata, imprimeurile cu buline de ajuta sa te intorci in timp.
Barbatii pot purta esarfe, pantaloni evazati, palarii sau veste pentru a se incadra in tematica filmului. Important este ca inainte de marele moment, sa te documentezi asupra subiectului si personajelor.
Reteta succesului: smart-casualReteta care nu da niciodata gres este stilul smart-casual: nici prea elegant (incat sa te simti privit insistent), nici prea lejer (nu carecumva ceilalti sa traga concluzia ca ai pornit in cautarea unui strand sau unui parc).
Un exemplu elocvent il reprezinta combinatia sacou-jeansi, sacou-pantaloni cigarette, top din matase-blugi. Important este sa combini piesele pretioase cu cele uzuale: bijuteriile cu aura regala, cu tricourile din bumbac, cravata cu jeansii.
Daca vizionarea filmului se termina cu o mini-petrecere, ai grija sa nu porti incaltaminte foarte incomoda. Poti alege pantofii stiletto cu toc, insa nu de 12 cm. Barbatii isi pot definitiva tinuta cu o pereche de pantofi din piele intoarsa sau normala, nu foarte eleganti. Cei Oxford, cu pielea perforata sunt cei mai recomandati.
Liber la accesoriile statementIn ceea ce priveste accesorizarea, este vremea sa porti cele mai impresionante bijuterii. Mare grija cum le combini. Nu uita ca stilul clar, simplu, este cel mai sigur asa ca nu purta cerceii opulenti, alaturi de un colier de dimensiuni mari, mai mult de doua inele, bratari pe ambele brate, esarfe la gat, bentite sau palarii pe cap. Evita sa incarci tinuta inutil!
Machiajul trebuie sa fie impecabil, la fel si coafura. Daca nu esti atat de priceputa in ale stylingului, poarta un ruj rosu, putin blush in obraji si numai mascara (machiajul ochilor) si indreapta-ti parul cu placa. Este cea mai simpla si al indemana solutie. Totodata, poti salva un par nu foarte aranjat daca il prinzi intr-un coc de balerina si il accesorizezi cu o bentita.
Vizionare placuta! |