cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Cursuri online » Tehnologia informatiei » Magazin online cu PHP si MySql » Lectia 7
Introducere in MySQL
6398 afisari

Introducere

Pentru multa lume, principala ratiune de a invata un limbaj precum PHP ar fi interactiunea pe care o ofera cu bazele de date. In aceasta cautam sa explicam cum se foloseste PHP si MySQL, pentru a memora informatii pe Web si cum includem toate astea pe site-ul Web. Pentru a parcurge acest curs sunt necesare cel putin elementele de baza privind folosirea PHP. Se recomanda deci parcurgerea capitolelor de PHP, inainte de a continua.

De ce imi trebuie o baza de date?

Este, de fapt, surprinzator cat de utila poate fi o baza de date, mai ales atunci cand o poti folosi intr-un site Web. Sunt foarte multe lucruri pe care le poti face intr-un astfel de caz, de la afisarea unor simple liste si pana la producerea integrala a paginilor Web dintr-o baza de date. Cateva exemple cu PHP si MySQL, folosite impreuna, sunt:

• Schimbarea - rotatia Banner-elor. Pentru a realiza schimbarea pe ecran a imaginilor la diferitele vizitari ale unei pagini si a asigura astfel un interes mai mare al vizitatorilor, poti folosi un script PHP care deschide o baza de date si extrage aleator o imagine sau un set de imagini, pentru a-l include intr-un set de pagini Web. Scriptul PHP va contoriza deasemeni numarul de cate ori a fost vazut banner-ul, putand, cu modificari minore, sa urmaresti chiar si numarul de click-uri. Pentru a adauga, schimba sau edita bannerele, tot ce ai de facut este sa schimbi baza de date iar scriptul va incarca banner-ul corect in toate paginile site-ului Web.
• Forumurile Web. Sute de forumuri de dezbatere sunt acum realizate - ruleaza in PHP si MySQL. Acestea s-au dovedit mult mai eficiente dacat alte sisteme, creind cate o pagina pentru fiecare mesaj si oferind o larga varietate de optiuni. Toate paginile forumului pot fi actualizate prin schimbarea unui script PHP.
• Bazele de Date. Un astfel de exemplu (edificator) il ofera site-urile care dau toate informatiile dintr-o baza de date. Spre exemplu, Script Avenue este rulat de cateva scripturi, care furnizeaza toate informatiile dintr-o baza de date ampla. Toate categoriile de scripturi diferite pot fi accesate intr-un singur script exact prin schimbarea URL-ului pentru a accesa diferite parti ale bazei de date.
• Site-urile Web. Cand ai un site de mari dimensiuni - cu multe pagini, si doresti sa modifici aspectul general sau sa schimbi proiectul, chestiune care ar cere foarte mult timp pentru aducere la zi si incarcare. Cu PHP si MySQL intregul site Web se poate reduce la unul sau doua scripturi PHP care sa acceseze o baza de date MySQL pentru a obtine informatiile pentru paginile Web. Pentru a actualiza sau a modifica proiectul site-ului nu trebuie sa schimbi decat o pagina.

De ce e nevoie?

Ai nevoie de trei componente pentru a putea rula scripturi PHP care sa acceseze baze de date cu MySQL.
1. In primul rand, ai nevoie de un server Web. Acesta poate fi sau pe calculatorul personal sau pe o 'gazda' Web. Oricare pachet - oricare tip de server Web este acceptat si va lucra cu PHP si MySQL, dar cel mai recomandat este Apache, care e public si gratis.
2. PHP trebuie sa fie instalat pe server. Daca nu este deja instalat, poti sa o faci sau sa apelezi la administratorul serverului Web, in acest sens. Pachetul de instalare poate fi descarcat - preluat de la http://www.php.net si este deasemeni public - gratuit. Daca nu esti sigur daca este sau nu instalat, o sa vezi mai jos cum te poti lamuri.
3. In fine, ai nevoie de MySQL. Acesta este de fapt pachetul de programe pentru gestiunea bazelor de date. Poti folosi deasemeni multe alte sisteme de baze de date (SQL, Oracle etc.) dar aici discutam despre PHP/MySQL, deci ai nevoie de MySQL (cu toate ca se folosesc comenzi care tin de limbajul SQL iti 'merg' la oricare din sistemele de baze de date SQL). Si pachetul MySQL este public - gratuit, putand fi preluat din pagina oficiala a firmei MySQL. Dar si in cazul MySQL trebuie sa verifici mai intai daca nu cumva este deja instalat.
Daca nu poti instala PHP si MySQL, sau daca gazda Web nu iti permite, poti apela la alt server Web, la alta gazda.

Gestiunea Bazelor de date

Chiar daca tot ce tine de administrarea bazelor de date poate fi realizat prin scripturi PHP, instalarea pe server a pachetului PHPMyAdmin poate aduce un plus de confort. Este un excelent set de scripturi care asigura o interfata administrativa pentru bazele de date MySQL. Si mai este si public-gratuit.
Cu el poti adauga, elimina, edita, salva si vizualiza bazele de date, fiind deosebit de util pentru depanare.
« PHP orientat spre obiecte Structura si arhitectura bazelor de date »
1 comentarii
mihpatr@yahoo 08 septembrie 2011, 17:17 1
La sfarsitul cursului, primim uncertificat de absolvire?
  0    Raspunde
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Cuprinsul cursului
Limbajul PHP
1. Introducere in limbajul PHP
2. Variabile PHP
3. Operatori PHP
4. Structuri de control
5. Utilizarea tablourilor si scrierea functiilor
6. PHP orientat spre obiecte
MySQL
7. Introducere in MySQL
8. Structura si arhitectura bazelor de date
9. Construirea bazei de date
10. Interogarea INSERT
11. Interogarea SELECT
12. Interogarile UPDATE si DELETE
Realizarea magazinului online
13. Introducere in realizarea magazinul online
14. Crearea bazei de date
15. Pagina principala
16. Afisarea produselor
17. Cosul de cumparaturi
18. Realizarea comenzii
19. Modulul de administrare
20. Instalare Apache, MySQL si PHP in Windows
Cursuri noi Top cursuri
Curs de legislatie rutiera

7 lectii online
Excel prin exemple

10 lectii online
Windows XP prin exemple

10 lectii online
Infiintarea unei firme

6 lectii online
Gramatica limbii engleze

27 lectii online
Introducere in e-Business

25 lectii online
Curs de Machiaj

13 lectii online
Curs de Fashion

17 lectii online
Curs de Barman

10 lectii online
HTML pe intelesul tuturor

11 lectii online
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR