cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Cursuri online » Dezvoltare personala » Curs de Barman » Lectia 2
Amenajarea barului
16785 afisari
Atunci cand organizam spatiul unui bar, trebuie sa tinem cont de specificul barului, dar si de gradul de confort pe care isi doreste sa il ofere. Exista o serie de dotari care nu trebuie sa lipsesca, indiferent de specificul barului. Mobilierul dintr-un bar este compus in general din tejgheaua propriu zisa, rafturi, scaune, taburete si vitrine de prezentare.

Tejgheaua barului, are in mod normal incorporate o serie de utilitati cum ar fi: spalator de pahare, masina pentru fabricarea cuburilor de gheata, congelatoare, aparate de tras berea, etc. Raftul barului este amenajat pe perete, din piese asamblate, astfel incat sa scoata in evidenta prezentarea bauturilor. Tejgheaua nu trebuie sa fie foarte larga, dar nici prea inalta. Inaltimea recomandata este de 110 cm. Aceasta trebuie acoperita cu un material rezistent si usor de curatat.

In exterior se vor monta doua bare metalice pentru sprijinirea mainilor si a picioarelor, iar in fata tejghelei se aseaza scaunele de bar ("caii de bar"), care pot fi fixe sau mobile.

Lungimea barului depinde in special de numarul de barmani, deorece acestia trebuie sa aibe spatiu suficient sa nu se loveasca intre ei. In fiecare bar ar trebui sa existe in spatiu pentru depozitarea sticlelor deschise, precum si un dispozitiv fix de deschidere a sticlelor (de obicei sub chiuveta). Sub tejghea trebuie amenajata o suprafata plana pentru prepararea bauturilor si taierea fructelor.

Raftul cu bauturi trebuie plasat intr-un loc accesibil, la care sa se poata ajunge cu usurinta. Masa folosita de barman trebuie sa fie suficient de mare pentru ustensilele sale: shaker, blender, pahare si decoratii. De asemenea un vas cu gheata trebuie sa fie in permanenta la dispozitia barmanului.

Dulapurile sunt necesare pentru pastrarea documentelor barului, a formularelor de aprovizionare etc. Fiind foarte multe aparaturi electrice ca, blendere, masini de gheata, esspresoare, case de marcat etc, barul trebuie sa aiba numeroase legaturi electrice, iar aceste trebuie montate departe de sursele de apa.

In mod normal intr-un bar, zona de spalat paharele trebuie sa fie separata de bar, dar daca acest lucru nu se poate, o sursa de apa rece si calda trebuie sa fie obligatoriu la dispozitia barmanului. Este indicat ca toate barurile sa aibe doua chiuvete. Una pentru gheata, prevazuta cu filtre de scurgere prin care se indeparteaza gheata topita si una pentru vase. Toate chiuvetle trebuie sa fie din inox.

Frigiderul si congelatorul sunt elemente esentiale intr-un bar. Cand barmanii au la dispozitie o camara, acestea vor fi depozitate acolo si nu in bar, pentru a castiga spatiu. Trebuie sa pastram in bar bauturile care sunt cel mai des folosite, pentru a le avea mereu la indemana.

Indiferent de cat de atent este un barman, scurgerea unor lichide pe podea ramane inevitabila. Cel mai bun material pentru podea este unul care poate fi sters usor si care previne alunecarile.
« Istoria barului si a cocktail-ului Instrumente de bar »
1 comentarii
paula68 28 noiembrie 2012, 16:09 1
minunat...
  3    Raspunde
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Cuprinsul cursului
1. Istoria barului si a cocktail-ului
2. Amenajarea barului
3. Instrumente de bar
4. Tipuri de pahare pentru bar
5. Metode de preparare a bauturilor
6. Ornamente si decoratiuni
7. Reguli generale de pregatire a cocktail-urilor
8. Tipuri de bauturi
9. Dictionar de bar
Cocktailuri - povesti si retete pas cu pas
10. Cuba Libre
Cursuri noi Top cursuri
Curs de legislatie rutiera

7 lectii online
Excel prin exemple

10 lectii online
Windows XP prin exemple

10 lectii online
Infiintarea unei firme

6 lectii online
Gramatica limbii engleze

27 lectii online
Introducere in e-Business

25 lectii online
Curs de Machiaj

13 lectii online
Curs de Fashion

17 lectii online
Curs de Barman

10 lectii online
HTML pe intelesul tuturor

11 lectii online
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR