cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Cursuri online » Dezvoltare personala » Curs de Barman » Lectia 1
Istoria barului si a cocktail-ului
14015 afisari
Bauturile in amestec au fost consumate inca de la inceputul civilizatiei. Se pare ca primul cocktail, facut din suc de lamaie si piper, era foarte apreciat ca aperitiv in secolul al II-lea, la curtea lui Caesar Commodus. Romanii erau mari consumatori de bauturi aperitive in amestec, realizate din vin si diverse plante aromatice.

Prima publicatie de profil dateaza din decolul al XVII-lea si apartine Companiei Distileriilor din Londra. Aceasta contine o serie de retete de cocktail-uri, multe dintre ele fiind recomandate ca leacuri pentru diverse afectiuni.

Oficial, primul cocktail se pare ca a fost preparat de Antoine Amedee Peychaud, creatorul brandului Peychaud Bitters. Bautura se chema Sezarac, iar acest obisnuia sa isi invite prietenii pentru a servi bauturi preparate in "coquetuer" (un fel de bol).

cursuri
Termenul de "cocktail", asa cum il cunoaste in zilele noastre, a fost folosit pentru prima data de barmanii americani la inceputul anului 1920. Exista multa controverse cu privire la originea cuvantului "cocktail". Cea mai cunoscuta varianta este aceea a imbinarii cuvantului frantuzesc "coq" (cocos) si cel englezesc "tail" (coada), ce fac referire la varietatea de culori a bauturii sau a decorarii cu pene de cocos sau elemente decorative asemanatoare.

Cocktail-urile erau la inceput bauturi in amestec, servite mai putin in baruri, si mai ales la evenimente sportive sau picnicuri. Prohibitia alcoolului din anii '20 a dus la epoca de glorie a cocktail-urilor. Atunci publicul din SUA s-a orientat catre consumul de bauturi slab alcoolizate. Alcool era foarte greu de gasit si era de o calitate foarte proasta. Barmanii de atunci au gasit reteta succesului prin intermediul amestecului bauturilor cu alte ingrediente, precum fructele, legumele, gheata, sucurile, etc. In a doua jumatate a secolului prepararea bauturilor in amestec a devenit o preocupare si pentru europeni. Cocktail-ul a devenit popular in Europa prima oara in zonele frecventate de turisti. Prepararea cocktail-urilor a devenit o alternativa populara pentru consumul de bauturi alcoolice si o metoda eficienta de comercializare a alcoolului in perioada verii.

Primele baruri au aparut in SUA la jumatatea secolului XIX, fiind formate numai dintr-o tejghea, prevazuta cu o bara care sa tina clientii la distanta. Aceasta reprezenta o bariera intre barman (carciumar), si clienti, de unde si termenul de "bar". In aceste prime localuri aparute, nu exitau scaune sau mese. Clientii serveau bauturile in picioare, cumparau tutun si plecau repede. La inceput se servea numai vin si bere, apoi, dupa descoperirea metodei distilarii, in baruri au inceput sa fie vandute si alte sortimente de baturi, precum gin, rom sau whisky. Aparitia barului a permis dezvoltarea unor noi forme de comert si comunicare. Acesta era un loc de intalnirea al enoriasilor si comerciantilor colonisti.

In anii 1920 - 1930 in marile orase americane, barurile au devenit parte componenta a hotelurilor, iar la sfarsitul secolului XIX aceasta forma de bar a patruns si in Europa. Primul cocktail-bar a fost deschis la Londra la inceputul secolului XX.

In Romania barurile si bauturile in amestec s-au dezvoltat la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX, cand in Bucuresti functionau cateva localuri celebre, unele cu profil traditional, altele mai selecte, care imbinau bucutaria romaneasca cu cea internationala, alaturi de o gama larga de bauturi. Pe langa aceste localuri se gaseau numeroase cafenele, cabarete, baruri de noapte, gradini de teatru, restaurante, carciumi si bodegi.

In prezent, specializarea barurilor a atins un nivel foarte ridicat, acestea functionand sub diverse forme si denumiri. Barul american este un punct de atractie pentru scaunele inalte si atmosfera intima, adresata unei clientele selecte. Un alt tip de bar foarte interesant este cel tropical, amenajat pe plajele din Brazila, Cuba, Caraibe sau Asia Orientala. Bauturile servite in astfel de localuri sunt bazate pe combinatii exotice intre rom, tequila si sucuri de fructe tropicale.
Amenajarea barului »
4 comentarii
Mau 08 noiembrie 2012, 11:44 1
ce faiinn abia astept sa citesc si sa si apliccc
  -1    Raspunde
paula68 28 noiembrie 2012, 15:22 2
minunat...
  2    Raspunde
crysem 03 decembrie 2012, 19:28 3
interesant :)
  2    Raspunde
NelutuTamas 31 august 2014, 16:19 4
Cum pot descarca cursul
  0    Raspunde
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Cuprinsul cursului
1. Istoria barului si a cocktail-ului
2. Amenajarea barului
3. Instrumente de bar
4. Tipuri de pahare pentru bar
5. Metode de preparare a bauturilor
6. Ornamente si decoratiuni
7. Reguli generale de pregatire a cocktail-urilor
8. Tipuri de bauturi
9. Dictionar de bar
Cocktailuri - povesti si retete pas cu pas
10. Cuba Libre
Cursuri noi Top cursuri
Curs de legislatie rutiera

7 lectii online
Excel prin exemple

10 lectii online
Windows XP prin exemple

10 lectii online
Infiintarea unei firme

6 lectii online
Gramatica limbii engleze

27 lectii online
Introducere in e-Business

25 lectii online
Curs de Machiaj

13 lectii online
Curs de Fashion

17 lectii online
Curs de Barman

10 lectii online
HTML pe intelesul tuturor

11 lectii online
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR