Pentru a invata sa preparam diverse cocktail-uri, dar si pentru a sti sa servim corect bauturile trebuie mai intai sa cunoastem tipurile de pahare care se gasesc intr-un bar. Acestea variaza in functie de forma si capacitate. Vom invata impreuna ce bauturi se servesc in fiecare tip de pahar.
Iata tipurile de pahare si recipiente pe care trebuie neaparat sa le cunoastem:
Halba de bere: Este recipientul tipic din care se serveste berea, cel pe care il cunoastem foarte bine cu totii. Are peretii foarte rezistenti si este prevazuta cu maner.
Volum : 300 - 1000 ml
Paharul de brandy sau coniac: Acest pahar este folosit pentru brandy sau coniac si are un picior scurt ce permite plasarea degetelor mijlociu si aratator pentru a tine paharul. Aceasta tehnica de tinere a paharului permite coniacului sau brandy-ului sa se incalzeasca in timp ce este tinut.Datorita metodei de tinere a paharului, acesta favorizeaza eliberarea aromelor delicate in momentul degustarii. In unele baruri sau restaurante paharele de coniac se incalzesc la aburii expresorului inainte de servire.
Volum: 150 - 700 ml
Fluta de sampanie: Paharele folosite pentru servirea acestei bauturi sunt unele inalte, iar forma ingusta nu permite acidului sa iasa foarte repede din bautura, astfel isi pastreaza pentru mai mult timp aroma si aciditatea.
Volum: 180 - 300 ml
Paharul Collins: Paharul Collins sau Sonda cum mai este cunoscut la noi, este un pahar inalt si subtire, fara picior si a fost denumit dupa celebra bautura Tom Collins. Este folosit pentru servirea bauturilor slab alcoolizate, sucuri si alte amestecuri de bauturi usoare.
Volum: 300 - 500 ml
Paharul Cordial: Este un pahar de dimensiuni mici, cu picior sau fara, folosit pentru servirea lichiorului si in general a bauturilor consumate dupa masa, diverse creme sau Amaretto.
Volum: 30 - 120 ml
Paharul Highball: Acesta este cel mai cunoscut si cel mai utilizat pahar dintr-un bar, fiind folosit pentru servirea multor cocktailuri si amestecuri de bauturi. Este foarte rezistent si poate fi folosit atat in combinatiile simple cum e vodca tonica sau ceai cu gheata, cat si pentru a servi cocktail-uri precum Mojito sau Long Island Ice Tea.
Volum: 240 - 360 ml
Paharul Hurricane: Acest pahar are o forma alungita, de lampa si este folosit pentru servirea a diverse coctailuri exotice, in straturi sau viu colorate, precum si pentru servirea unor bauturi mixate in blender precum Pina Colada.
Volum: 350 - 700 ml
Paharul Irish Coffee: Este un pahar, sau mai degraba o canuta dotata cu un picior scurt si prevazuta cu maner. Este facuta dintr-un material dur, foarte rezistent in care se servesc bauturile calde, in general cafele. Acest recipient a fost facut special pentru Irish Coffee (cafea irlandeaza).
Volum: 240 - 300 ml
Paharul de Margarita: Este un recipient cu o forma aparte si a fost facut special pentru a servi bauturile Margarita si Daiquiri, dar poate fi folosit si pentru a alte bauturi. Forma acestui pahar este un speciala, avand o deschidere larga ce permite consumatorului sa simta aromele bauturilor servite. Cocktail-urile servite in acest pahar se consuma fara gheata si trebuie baute fara ajutorul unui pai.
Pentru a citi continuarea lectiei trebuie sa fii membru eCursuri.ro
Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Felicitari pentru aceasta idee....este de mare ajutor insa ca intotdeauna exista si mici intrebari.Intrebarea mea fiind din ce categorie fac parte paharele urmatoare :Pousse,Parfait,Sherry,Sour....?Pentru ca am auzit si de ele!mersi :D
1RaspundeAi votat deja acest comentariu!Multumim pentru votul tau!
Raspunde
Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro
Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)