cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Cursuri online » Dezvoltare personala » Curs de Barman » Lectia 4
Tipuri de pahare pentru bar
29689 afisari
Pentru a invata sa preparam diverse cocktail-uri, dar si pentru a sti sa servim corect bauturile trebuie mai intai sa cunoastem tipurile de pahare care se gasesc intr-un bar. Acestea variaza in functie de forma si capacitate. Vom invata impreuna ce bauturi se servesc in fiecare tip de pahar.

Iata tipurile de pahare si recipiente pe care trebuie neaparat sa le cunoastem:

Halba de bere: Este recipientul tipic din care se serveste berea, cel pe care il cunoastem foarte bine cu totii. Are peretii foarte rezistenti si este prevazuta cu maner.

Volum : 300 - 1000 ml
cursuri


Paharul de brandy sau coniac: Acest pahar este folosit pentru brandy sau coniac si are un picior scurt ce permite plasarea degetelor mijlociu si aratator pentru a tine paharul. Aceasta tehnica de tinere a paharului permite coniacului sau brandy-ului sa se incalzeasca in timp ce este tinut.Datorita metodei de tinere a paharului, acesta favorizeaza eliberarea aromelor delicate in momentul degustarii. In unele baruri sau restaurante paharele de coniac se incalzesc la aburii expresorului inainte de servire.

Volum: 150 - 700 ml
cursuri


Fluta de sampanie: Paharele folosite pentru servirea acestei bauturi sunt unele inalte, iar forma ingusta nu permite acidului sa iasa foarte repede din bautura, astfel isi pastreaza pentru mai mult timp aroma si aciditatea.

Volum: 180 - 300 ml
cursuri


Paharul Collins: Paharul Collins sau Sonda cum mai este cunoscut la noi, este un pahar inalt si subtire, fara picior si a fost denumit dupa celebra bautura Tom Collins. Este folosit pentru servirea bauturilor slab alcoolizate, sucuri si alte amestecuri de bauturi usoare.

Volum: 300 - 500 ml
cursuri


Paharul Cordial: Este un pahar de dimensiuni mici, cu picior sau fara, folosit pentru servirea lichiorului si in general a bauturilor consumate dupa masa, diverse creme sau Amaretto.

Volum: 30 - 120 ml
cursuri


Paharul Highball: Acesta este cel mai cunoscut si cel mai utilizat pahar dintr-un bar, fiind folosit pentru servirea multor cocktailuri si amestecuri de bauturi. Este foarte rezistent si poate fi folosit atat in combinatiile simple cum e vodca tonica sau ceai cu gheata, cat si pentru a servi cocktail-uri precum Mojito sau Long Island Ice Tea.

Volum: 240 - 360 ml
cursuri


Paharul Hurricane: Acest pahar are o forma alungita, de lampa si este folosit pentru servirea a diverse coctailuri exotice, in straturi sau viu colorate, precum si pentru servirea unor bauturi mixate in blender precum Pina Colada.

Volum: 350 - 700 ml
cursuri


Paharul Irish Coffee: Este un pahar, sau mai degraba o canuta dotata cu un picior scurt si prevazuta cu maner. Este facuta dintr-un material dur, foarte rezistent in care se servesc bauturile calde, in general cafele. Acest recipient a fost facut special pentru Irish Coffee (cafea irlandeaza).

Volum: 240 - 300 ml
cursuri


Paharul de Margarita: Este un recipient cu o forma aparte si a fost facut special pentru a servi bauturile Margarita si Daiquiri, dar poate fi folosit si pentru a alte bauturi. Forma acestui pahar este un speciala, avand o deschidere larga ce permite consumatorului sa simta aromele bauturilor servite. Cocktail-urile servite in acest pahar se consuma fara gheata si trebuie baute fara ajutorul unui pai.

Pentru a citi continuarea lectiei trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
« Instrumente de bar Metode de preparare a bauturilor »
6 comentarii
pauna 02 septembrie 2011, 19:15 1
interesant!!!!
  0    Raspunde
Th30d0r4 07 martie 2012, 19:02 2
Felicitari pentru aceasta idee....este de mare ajutor insa ca intotdeauna exista si mici intrebari.Intrebarea mea fiind din ce categorie fac parte paharele urmatoare :Pousse,Parfait,Sherry,Sour....?Pentru ca am auzit si de ele!mersi :D
  1    Raspunde
paula68 28 noiembrie 2012, 20:23 3
minunat...binenteles ca sunt alte mii de pahare....dar cele mai uzuale sunt aici....foarte adevarat acest curs....felicitari :)
  1    Raspunde
lilianabalan 23 septembrie 2013, 18:26 4
cursul este foarte util si profesorilor care preda activitati in bar
  1    Raspunde
Whisky13 03 aprilie 2015, 16:54 5
Frumos :D dar trebuie repetat mult pentru a nu uita:D
  0    Raspunde
SofianS 02 iulie 2015, 14:29 6
@Whisky13: Adevărat ce spui tu,dacă nu exersăm şi nu repetăm uităm aceste lucruri.Dar dacă îţi place nu vei uita..
  0    Raspunde
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Cuprinsul cursului
1. Istoria barului si a cocktail-ului
2. Amenajarea barului
3. Instrumente de bar
4. Tipuri de pahare pentru bar
5. Metode de preparare a bauturilor
6. Ornamente si decoratiuni
7. Reguli generale de pregatire a cocktail-urilor
8. Tipuri de bauturi
9. Dictionar de bar
Cocktailuri - povesti si retete pas cu pas
10. Cuba Libre
Cursuri noi Top cursuri
Curs de legislatie rutiera

7 lectii online
Excel prin exemple

10 lectii online
Windows XP prin exemple

10 lectii online
Infiintarea unei firme

6 lectii online
Gramatica limbii engleze

27 lectii online
Introducere in e-Business

25 lectii online
Curs de Machiaj

13 lectii online
Curs de Fashion

17 lectii online
Curs de Barman

10 lectii online
HTML pe intelesul tuturor

11 lectii online
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR