cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Cursuri online » Dezvoltare personala » Curs de Barman » Lectia 3
Instrumente de bar
13058 afisari
Pentru a putea prepara diverse amestecuri de bauturi este necesar sa cunoastem ustensilele de baza existente intr-un bar.

Lingurita de bar: are un maner lung ce permite amestecarea bauturilor chiar si in paharele cele mai inalte. Capatul cozii este special creat pentru a ajuta la punerea anumitor bauturi in straturi. Se toarna bautura respectiva pe capatul cozii aflat in pahar, astfel incat bauturile sa nu se amestece intre ele.
cursuri

Lingurita cu pai: Este la fel ca lingurita de bar, numai ca este prevazuta cu un pai, de la maner catre baza. Ne permite atat amestecarea cat si degustarea amestecurilor de bauturi.
cursuri

Prosoapele de bar: trebuie sa fie intotdeauna la indemana barmanului in cazul in care se varsa o bautura. Este recomandat sa folosim prosoape de bumbac, cat mai rezistente.
cursuri

Desfacatorul: foloseste in principal la deschiderea sticlelor cu capsa, cel mai frecvent pentru cele de bere. Nu trebuie sa lipseasca din recuzita ustensilelor de bar, acesta fiind folosit foarte des.
cursuri

Deschizatorul de conserve: este util pentru deschiderea fructelor folosite pentru decor, care vin sub forma de conserva.
cursuri

Dopul special pentru sampanie: este facut special pentru a opri acidul sau bulele sa iasa din sticla de sampanie desfacuta. Este facut special cu doua cleme laterale, ce se prinde de marginea sticlei de sampanie. Utilizam acest dop special, atunci cand am folosit o cantitate mica de sampanei pentru un cocktail si vrem sa mentinem si restul sampaniei aflata in sticla la fel de proaspata si acidulata.
cursuri

Ustensila pentru coaja citricelor: se foloseste pentru a decupa coaja citricelor, utila pentru diverse decoruri de cocktail. Este o ustensila speciala, cu zimti si capt de metal.
cursuri

Mojarul (sau pisalogoul): este un obiect, facut de obicei din lemn, ce se utilizeaza pentru zdropirea fructelor sau bucatilor de fructe in paharul de cocktail. Il utilizam pentru diverse cocktail-uri atunci cand reteta ne cere aceasta tehnica. Este util pentru zdrobirea cireselor, bucati din fructe de lime, lamai sau chiar menta.
cursuri

Shaker-ul: este metalic, format din 3 piese. Partea inferioara este un pahar metalic in care se introduc bauturile. Partea superioara este o sita de scurgere cu filet, ce nu permite trecerea bucatilor de gheata in paharul de cocktail. Capacul inchide etans shaker-ul si este folosit si pe post de masuratoare, atunci cand are gradat volumul.
cursuri

Shaker-ul Boston: este format din 2 piese. Este practic compus din 2 pahare imbinate unul intr-altul, unul metalic si altul din sticla sau chiar plastic.
cursuri

Racitorul pentru vin: Este un recipient, care umplut cu gheata pastreaza sticlele deschise de vin reci si ne scapa de utilizarea permanenta a frigiderului.

Pentru a citi continuarea lectiei trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
« Amenajarea barului Tipuri de pahare pentru bar »
8 comentarii
Craciun1983 08 februarie 2012, 13:17 1
Interesant,dar mai sunt si alte ustensile de bar,spre exemplu blenderul.
  0    Raspunde
guran 08 aprilie 2012, 00:06 2
cum pot achizitiona cutitele pentru fructe si cel de bar
  0    Raspunde
admin 09 aprilie 2012, 11:04 3
@guran: Aici este doar un curs, practic un material informativ. Toate ustensilele se gasesc in comert, poti cauta pe net. Nu vrem sa iti recomandam ceva fara sa stim sigur ca magazinul respectiv este serios ...
  0    Raspunde
paula68 28 noiembrie 2012, 18:15 4
da....ustensilele cele mai importante....in principiu sunt multe alte...foarte frumos descrise...:)
  1    Raspunde
iulikk 13 mai 2013, 00:59 5
educativ
  0    Raspunde
BebeMichael34 12 iunie 2014, 17:12 6
Foarte interesant .
  0    Raspunde
SofianS 02 iulie 2015, 14:22 7
Foarte interesant,mi-ar plăcea să învăţ aceste lucruri şi de ce nu în timp să ajung să le folosesc.
  0    Raspunde
chris32 13 iunie 2016, 13:20 8
de mare folos...
  0    Raspunde
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Cuprinsul cursului
1. Istoria barului si a cocktail-ului
2. Amenajarea barului
3. Instrumente de bar
4. Tipuri de pahare pentru bar
5. Metode de preparare a bauturilor
6. Ornamente si decoratiuni
7. Reguli generale de pregatire a cocktail-urilor
8. Tipuri de bauturi
9. Dictionar de bar
Cocktailuri - povesti si retete pas cu pas
10. Cuba Libre
Cursuri noi Top cursuri
Curs de legislatie rutiera

7 lectii online
Excel prin exemple

10 lectii online
Windows XP prin exemple

10 lectii online
Infiintarea unei firme

6 lectii online
Gramatica limbii engleze

27 lectii online
Introducere in e-Business

25 lectii online
Curs de Machiaj

13 lectii online
Curs de Fashion

17 lectii online
Curs de Barman

10 lectii online
HTML pe intelesul tuturor

11 lectii online
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR