Pentru a putea prepara diverse amestecuri de bauturi este necesar sa cunoastem ustensilele de baza existente intr-un bar.
Lingurita de bar: are un maner lung ce permite amestecarea bauturilor chiar si in paharele cele mai inalte. Capatul cozii este special creat pentru a ajuta la punerea anumitor bauturi in straturi. Se toarna bautura respectiva pe capatul cozii aflat in pahar, astfel incat bauturile sa nu se amestece intre ele.
Lingurita cu pai: Este la fel ca lingurita de bar, numai ca este prevazuta cu un pai, de la maner catre baza. Ne permite atat amestecarea cat si degustarea amestecurilor de bauturi.
Prosoapele de bar: trebuie sa fie intotdeauna la indemana barmanului in cazul in care se varsa o bautura. Este recomandat sa folosim prosoape de bumbac, cat mai rezistente.
Desfacatorul: foloseste in principal la deschiderea sticlelor cu capsa, cel mai frecvent pentru cele de bere. Nu trebuie sa lipseasca din recuzita ustensilelor de bar, acesta fiind folosit foarte des.
Deschizatorul de conserve: este util pentru deschiderea fructelor folosite pentru decor, care vin sub forma de conserva.
Dopul special pentru sampanie: este facut special pentru a opri acidul sau bulele sa iasa din sticla de sampanie desfacuta. Este facut special cu doua cleme laterale, ce se prinde de marginea sticlei de sampanie. Utilizam acest dop special, atunci cand am folosit o cantitate mica de sampanei pentru un cocktail si vrem sa mentinem si restul sampaniei aflata in sticla la fel de proaspata si acidulata.
Ustensila pentru coaja citricelor: se foloseste pentru a decupa coaja citricelor, utila pentru diverse decoruri de cocktail. Este o ustensila speciala, cu zimti si capt de metal.
Mojarul (sau pisalogoul): este un obiect, facut de obicei din lemn, ce se utilizeaza pentru zdropirea fructelor sau bucatilor de fructe in paharul de cocktail. Il utilizam pentru diverse cocktail-uri atunci cand reteta ne cere aceasta tehnica. Este util pentru zdrobirea cireselor, bucati din fructe de lime, lamai sau chiar menta.
Shaker-ul: este metalic, format din 3 piese. Partea inferioara este un pahar metalic in care se introduc bauturile. Partea superioara este o sita de scurgere cu filet, ce nu permite trecerea bucatilor de gheata in paharul de cocktail. Capacul inchide etans shaker-ul si este folosit si pe post de masuratoare, atunci cand are gradat volumul.
Shaker-ul Boston: este format din 2 piese. Este practic compus din 2 pahare imbinate unul intr-altul, unul metalic si altul din sticla sau chiar plastic.
Racitorul pentru vin: Este un recipient, care umplut cu gheata pastreaza sticlele deschise de vin reci si ne scapa de utilizarea permanenta a frigiderului.
Pentru a citi continuarea lectiei trebuie sa fii membru eCursuri.ro
Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
@guran: Aici este doar un curs, practic un material informativ. Toate ustensilele se gasesc in comert, poti cauta pe net. Nu vrem sa iti recomandam ceva fara sa stim sigur ca magazinul respectiv este serios ...
0Raspunde Ai votat deja acest comentariu!Multumim pentru votul tau!
Raspunde
Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro
Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)