cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri cursuri
cursuri
cursuri
cursuri
Cursuri    Tutoriale    Teste    Jocuri
 
 
cursuri Am uitat utilizatorul cursuri Am uitat parola
cursuri online Cursuri online
Cursuri online gratuite
cursuri online Tutoriale
Cum sa faci orice
cursuri online Teste online
Testeaza-ti cunostintele
cursuri online Revista
Aboneaza-te gratuit
cursuri online Jocuri
Jocuri educative
cursuri online Inregistreaza-te
Intra in comunitate
eCursuri » Cursuri online » Dezvoltare personala » Curs de Barman » Lectia 9
Dictionar de bar
14483 afisari
In aceasta lectie vom incerca sa adunam cat mai multi termeni specifici meseriei de barman (sau macar pe cei mai folositi dintre ei):
  • Absint: Bautura alcoolica foarte tare, de culoare verde, cu gust amar, preparata cu uleiuri eterice de pelin, anason si alte plante aromatice.

  • Afinata: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

  • Amaretto: Este un lichior obtinut dintr-un amestec de plante medicinale, piersici si migdale. (28% Vol).

  • Angostura amar: Este o bautura pe baza de plante medicinale, cu gust amar. Provine din regiunea Ciudad Bolivar din Trinidad Tobago. Denumirea provine de la numele regiunii, care se numea in trecut Angostura.

  • Anisette: Este un lichior francez. obtinut din plante medicinale.

  • Aperitiv: Bautura alcoolica servita inainte de masa, pentru deschiderea apetitului. Din categoria aperitivelor fac parte bauturi elaborate pe baza de vin (Dubonnet, vermuturi) sau alcool (bitter-uri, gentiane) cu adaos de plante sau esente, avand gust amarui, precum si rachiuri pe baza de cereale, de fructe sau de plante (whisky, gin, tuica, tequila). Ca termen de specialitate, aperitiv este intotdeauna o bautura, iar felul de mancare servit inainte de masa se numeste gustare.

  • Aperol: Este un aperitiv italian, cu gust amar, obinut din rubarba, chinica, solanum rantonetti, portocala amara si alte plante medicinale. (11,5% Vol).

  • Apricot Brandy: Este un lichior cu aroma de caise obtinut prin combinarea rachiului de caise cu cel obisnuit.

  • Aquavit: Este un rachiu cu aroma de chimen.

  • Benedictine: Este un lichior francez pe baza de alcool de culoare aurie, care se prepara dupa reteta unui calugar din Oridunul Sfant Benedict. Are in compozitie 27 de plante medicinale. (43% Vol).

  • Blackberry Brandy: Este un lichior de fructe obtinut din afine si rachiu de afine.

  • Bloody Mary: Un cocktail foarte popular preparat din suc de rosii, vodca, sos Worcestershire, Tabasco si alte condimente.

  • Bourbon: Denumit dupa districtul Bourbon, din Kentucky, SUA, aceasta bautura americana este distilata din cereale fermentate. Bourbon-ul simplu este distilat dintr-o mixtura cu cel putin 51% porumb, bourbon-ul mixt trebuie sa contina cel putin 51% bourbon simplu. Bourbon-ul fermentat se face prin adaugarea unei portiuni din vechea mixtura pentru a ajuta fermentarea fiecarui nou lot, la fel cum dintr-o bucata de aluat fermentat se face painea.

  • Café brulot: Un amestec traditional flambat din New Orleans, SUA, ce consta din cafea cu arome, coaja de portocala si lamai si brandy. Café brulot se face de obicei intr-un bol termorezistent si se pune apoi in cesti. In franceza, brulot inseama brandy ars.

  • Café Latte: Este espresso combinat cu o cantitate la alegere de lapte spuma, de obicei servit intr-un pahar inalt.

  • Café macchiato: Un espresso cu spuma de lapte fiert, servit intr-o ceasca de espresso.

  • Café mocha: Espresso combinat cu sirop de ciocolata si o cantitate la alegere de spuma de lapte. De obicei se serveste intr-un pahar inalt.

  • Cafea turceasca: Cafea foarte tare, facuta prin aducerea la punctul de fierbere de trei ori a unui amestec de cafea fin macinata (uneori cu mirodenii ca nucsoara, scortisoara sau cardamom), apa si zahar. Intre cele trei clocote, amestecul se lasa sa se racoreasca foarte putin.

  • Cafea vieneza: Cafea tare, fierbinte, indulcita dupa gust, cu guler de frisca, servita intr-un pahar inalt.
    Cafetiera: Aparat pentru preparat si pentru turnat cafeaua; vas pentru pastrarea cafelei.

  • Calvados: Este o bautura alcoolica produsa in Franta, obtinuta din mere. (40% Vol).

  • Campari: Bautura alcoolica obtinuta dintr-o infuzie de 60 de ingrediente, combinate si macerate cu apa si alcool. Campari este un tip de bitter, cu o concentratie de alcoolica ce variaza de la 20% la 28%, in functie de tara in care este produs.

  • Cappuccino: Bautura italieneasca facuta din parti egale de espresso si frisca, uneori cu adaos de praf de cacao.

  • Carafa: Sticla cu gatul lung si cu partea de jos bombata.

  • Cassis: Sau Creme de Cassis, este un lichior francez obtinut din suc de coacaze negre.

  • Chartreuse: Este un lichior obtinut din 135 de plante medicinale. Chartreuse vert (verde) areun un nivel de alcool de 55% Vol, iar Chartreuse jaune(galben) are 43 % Vol.

  • Cherry Heering: Este un lichior danez de visine, cu gust de migdale amare (25% Vol).

  • Chianti: Denumit dupa regiunea Chianti din Toscana, Italia, acest vin sec, tare, era altadata posibil de recunoscut instantaneu, din cauza sticlelor sale pantecoase acoperite cu paie (fiaschi). Chianti insa, mai ales marcile mai bune, este acum vandut cel mai adesea in sticle de tip Bordeaux. Numai unii producatori viticoli mai folosesc sticla acoperita cu paie, care astazi implica un produs mai ieftin, si desigur inferior.

  • Cidru: Cidrul de mere era foarte popular ca bautura in America inceputurilor de drum. Se face prin presarea sucului fructelor, de obicei mere. Se poate bea ca atare sau diluat cu apa.

  • Cocktail: O bautura care combina un alcool (bourbon, gin, rom, scotch sau vodka) cu un suc de fructe, apa minerala sau un lichior. Cocktailurile populare sunt martini sau Tom Collins.Acest termen se aplica si aperitivelor servite inainte de un fel principal, cum ar fi un cocteil de fructe de mare, sau de fructe, care este un amestec din respectivele ingrediente.

  • Cointreau: Este un lichior Curacao francez obtinut din coaja de portocala verde si amara.

  • Cola: O bautura carbonata dulce, continand extras din nuci de cola si alte arome. Nucile de cola sunt folosite la prepararea bauturilor racoritoare cunoscute sub acelasi nume. Sunt un stimulent mai slab decat cafeaua, iar efectele lor se manifesta pe durata mai mica.

  • Coniac: Din zona orasului Cognac din vestul Frantei, aceasta bautura puternica este cel mai fin brandy. Cognacul este dublu-distilat imediat dupa fermentare. Apoi se pune la pastrat minimum 3 ani in stejar Limousin.

  • Cordial: Este un concentrat din fructe, foarte dulce, care nu contine alcool si care se dilueaza cu apa pentru a fii bauta. Bautura foarte populara in Anglia, Australia si Noua Zeelanda.

  • Creme de Bananes: Este un lichior alb sau galbui cu gust de banane.

  • Creme de Cacao: Lichior alb sau maro cu gust de cacao.

  • Creme de Framboise: Este un lichior de zmeura.

  • Creme de Menthe: Lichior pe baza de menta.

  • Curacao: Este un lichior dulce, preparat din coaja de portocala Curacao. Se gaseste in mai multe culori, alb, albastru, portocaliu sau verde. Curacao Triple Sec este transparent si are un gust mai acid.

  • Daiquiri: Un cocktail facut din rom, suc de lamaie verde si zahar. Unele daiquiri sunt facute cu fructe, iar mixtura se face piure intr-un blender. Cele inghetate sunt facute fie cu gheata zdrobita, fie cu bucati de fructe congelate, toate procesate intr-un blender pana capata o consistenta moale.

  • Demi sec: Termen frantuzesc care inseamna semi-sec si e folosit pentru a descrie vinurile cu pana la 5% zahar.

  • Drambuie: Este un lichior pe baza de whisky scotian cu plante medicinale si cu miere scotiana (40%Vol).

  • Dubonnet: Lichior din vin frantuzesc pe baza de plante medicinale.

  • Escorial verde: Lichior german din plante medicinale.

  • Espresso: Este un tip de cafea tare, obtinuta prin trecerea aburului prin boabele de cafea, la presiune inalta, intr-o masina de espresso. Pentru prepararea unui espresso este nevoie de aproximativ 42 de boabe de cafea.

  • Frappe: Un amestec de suc de fructe si alte lichide aromate care au fost inghetate pana devin ca o pasta. Poate fi dulce sau nu, si se serveste ca bautura, aperitiv sau desert. O bautura sau un lichior pentru dupa masa, care se toarna peste gheata zdrobita.

  • French 75: Denumit dupa faimosul tun de 75 de mm francez, acest cocktail foarte puternic se face din gin sau brandy cu suc de lamaie si gheata sparta, intr-un pahar umplut apoi cu sampanie.

  • Galliano: Lichior italian obtinut din plate medicinale.
    Gammel Dansk Bitter Dram: Este un lichior danez din plante medicinale.

  • Gin: Bautura alcoolica obtinuta prin distilarea mustului fermentat de cereale, in care s-au pus boabe de ienupar.

  • Gin Fizz: Cocktail facut cu gin, suc de lamaie, zahar si sifon, servit intr-un pahat inalt, cu gheata. Cand i se adauga un albus de ou, se numeste silver fizz. Adaugand apa de flori de portocal si frisca sau lapte unui silver fizz se obtine un Ramos gin fizz, bautura creata la New Orleans la sfarsitul anilor 1800 de catre proprietarul de bar Henry Ramos.

  • Grand Marnier: Este un lichior obtinut din mai multe tipuri de coniac si esenta distilata de portocale amare.Aceasta bautura a fost inventata de Alexandre Marnier Lapostolle.

  • Grenadine: Sirop dulce, rosu aprins, cu gust de rodie, folosit pentru a aromatiza bauturile si deserturile. Candva, grenadine se facea exclusiv din rodii cultivate pe insula Grenada din Caraibe. Acum se folosesc si alte concentrate de fructe la producerea siropului.

  • Kahlua: Lichior cu aroma de cafea, facut in Mexic.

  • Kroatzbeere: Lichior din mure salbatice.

  • Lichior: Bautura alcoolica dulce, facuta din infuzia diverselor ingrediente aromatizante (cum ar fi semintele, fructele, ierburile, florile, nucile sau condimentele) intr-un alcool (cum ar fi coniacul, romul sau whiskey-ul). In zilele noastre se folosesc uleiurile esentiale si extractele pentru a aromatiza multe din lichioruri. Aromele artificiale sunt cele care contribuie la producerea versiunilor ieftine ale lichiorurilor.

  • Licor 43: Este un lichior spaniol de vanilie.

  • Limonada; Bautura racoritoare facuta din zeama de lamaie sau de un inlocuitor al ei, apa si zahar; citronada.

  • Maraschino: Aceasta specialitate se poate face din orice fel de cireasa, desi de obicei se foloseste Royal Ann. Cireselor li se scot samburii, apoi se macereaza intr-un sirop de zahar (cu aroma de migdale pentru ciresele rosii, de menta pentru cele verzi). Candva erau aromate cu lichior maraschino, dar in zilele noastre o asemenea extravaganta a devenit rara. Apoi ciresele se coloreaza in rosu sau in verde.

  • Margarita: Cocktail facut din tequila, un lichior cu aroma de portocale (de obicei triple-sec) si suc de lamaie verde. Marginea paharului este udata cu suc de lamaie verde, apoi inmuiata in sare grunjoasa. Margarita se poate servi ca atare, sau cu gheata. Se mai poate amesteca cu gheata pisata.

  • Merlot: Struguri de vin rosu, cultivati pe scara larga in provinciile franceze Pomerol and Saint-Emilion din regiunea Bordeaux si, in mai mica masura, in California si nord-vestul SUA. Produc un vin similar ca gust cu Cabernet Sauvignon, dar mai slab si mai catifelat. De asemenea, se maturizeaza mai repede decat Cabernetul.

  • Palinca nobila de fructe: Se prepara doar dintr-un singur tip de fructe (pere, visine, prune, zmeura, mure, etc).

  • Peach Brandy: Este un lichior de piersica amestecat cu rachiu.

  • Pernod: Este o bautura alcoolica frantuzeasca obtinuta din esenta de anason si alte plante medicinale.

  • Sambuca: Este un lichior italian obtinut din anason.

  • Southern Comfort: Este un lichior obtinut din whiskey Bourbon (40% Vol).

  • Tequila: Este o bautura alcoolica mexicana, transparenta sau aurie, obtinuta din cactus.

  • Tia Maria: Este un lichior originar din Jamaica. Are gust de cafea si este obtinut din rom.

  • Vermut: Este un ameste de vin, alcool, plante medicinale si arome. Se gaseste in 4 variante: bianco, dry, rosso si rose.
« Tipuri de bauturi
13 comentarii
ckosty 25 august 2011, 12:40 1
un curs foarte interesant , mai ales pentru cei care vor mai mult din horeca.
  0    Raspunde
rodicadedu 16 septembrie 2011, 23:10 2
interesant
  0    Raspunde
serban13 02 februarie 2012, 15:10 3
un curs foarte interesant si cu aplicabilitate perfecta acasa
  0    Raspunde
Nourash 15 martie 2012, 14:44 4
informție foarte utilă, mulțumesc autorului
  0    Raspunde
maryBeBe 20 martie 2012, 20:14 5
un curs foarte interesant atat pentru mine ca si consumator cat si pentru prietenul meu ca angajat in domeniu..acest curs are la sfarsit o diploma de participare ceva?O examinare?Poate ii fac o surpriza si il inscriu la un curs din acesta..
  0    Raspunde
Raluca_ella 17 mai 2012, 22:17 6
e destul de interesant
  0    Raspunde
Raluca_ella 17 mai 2012, 22:17 7
lectia 10 o veti publica?
  0    Raspunde
vali.cata 05 august 2012, 20:45 8
NOTA 30! BV VOUA
  0    Raspunde
platini 24 noiembrie 2012, 22:33 9
se lucreaza inca la 10?
  0    Raspunde
crysem 03 decembrie 2012, 20:52 10
interesant, am ceva timp de cand lucrez in domeniu in strainatate si chiar am fost impresionata de unele lucrurii, abia astept sa iasa si cea de a 10 cea lectie sa vedem...oricum am idee de ce este cuba libre :) , se da vreo diploma ceva pt ca am participat la curs sau? ms
  0    Raspunde
crisbucovina 17 iunie 2014, 10:30 11
Felicitari ! Interesant
  0    Raspunde
C0sti 10 februarie 2015, 10:39 12
Foarte interesant! Lectia 10 pe cand apare ? Din cate am vazut prin commenturi e promisa de prin 2011 :)
  0    Raspunde
Razvan77 21 ianuarie 2016, 15:21 13
interesant pana acum... continuarea?...
  0    Raspunde
Adauga comentariu

Pentru a adauga comentarii trebuie sa fii membru eCursuri.ro

Intra in contul tau sau inregistreaza-te GRATUIT (dreapta sus)
Publicitate
Cuprinsul cursului
1. Istoria barului si a cocktail-ului
2. Amenajarea barului
3. Instrumente de bar
4. Tipuri de pahare pentru bar
5. Metode de preparare a bauturilor
6. Ornamente si decoratiuni
7. Reguli generale de pregatire a cocktail-urilor
8. Tipuri de bauturi
9. Dictionar de bar
Cocktailuri - povesti si retete pas cu pas
10. Cuba Libre
Cursuri noi Top cursuri
Curs de legislatie rutiera

7 lectii online
Excel prin exemple

10 lectii online
Windows XP prin exemple

10 lectii online
Infiintarea unei firme

6 lectii online
Gramatica limbii engleze

27 lectii online
Introducere in e-Business

25 lectii online
Curs de Machiaj

13 lectii online
Curs de Fashion

17 lectii online
Curs de Barman

10 lectii online
HTML pe intelesul tuturor

11 lectii online
cursuri
Copyright © 2005-2011 - eCursuri.ro - toate drepturile rezervate - E-mail: contact@ecursuri.ro Cursuri și certificări GDPR