Pe langa metodele clasice de preparare a cocktail-urilor, care trebuie respectate si aplicate, ti-am pregatit in aceasta lectie o serie de sfaturi de care este important sa tinem cont atunci cand preparam un amestec de bauturi:- Chiar daca la noi nu se obisnuieste trebuie sa stim ca pentru prepararea bauturilor se foloseste apa distilata sau de izvor.
- O vodca buna are un gust mult mai bun, daca se serveste foarte rece, de la congelator.
- Cu cat ingredientele folosite la prepararea unui amestec de bauturi sunt mai bune, cu atat produsul final va fi mai bun. Incearca sa folosesti ingrediente de calitate ori de cate ori este posibil.
- Garniturile nu au numai functie decorativa, ele reprezinta o parte importanta care influenteaza gustul si savoarea unei bauturi. Acestea trebuiesc alese corespunzator, in functie de tipul cocktail-ului preparat.
- Cand prepari un cocktail, nu te feri sa gusti din produsul final, bineinteles nu trebuie sa bei din paharul clientului. O mica inghititura ne poate ajuta sa ne dam seama daca amestecul a iesit asa cum ne-am dorit, sau daca mai trebuie ajustat.
- Pastreaza paharele in congelator, mai ales cele de martini si bere. Daca nu ai aceasta posibilitate pune in pahar gheata inainte de a pregati cocktail-ul.
- Cand prepari o bautura, umple paharul cu gheata. Aceasta nu se dilueaza, bautura se va pastra rece mai mult timp, iar gheata se va topi mai greu. O cantitate mica de gheata se va topi foarte repede si nu va avea nici un efect asupra temperaturii bauturii.
- Sampania ramasa dupa prepararea uni cocktail poate fi pastrata, daca sticla este tinuta la rece, astupata ermetic si tinuta cu gura in jos.
- Pentru a obtine o cantitate mai mare de suc de citrice, acestea trebuiesc tinute in prealabil cateva minute in apa calda.
- Cojile de fructe utilizate pentru decorarea cocktail-urilor trebuiesc taiate superficial, la suprafata fructului, pentru a nu cuprinde si partea mai amara.
- Fructele curatate se pastreaza la rece, invelite in plastic, astfel incat sa nu intre in contact cu aerul si sa isi schimbe culoarea.
- Bauturile preparate din lichior si vin se pot pregati in avans, iar retetele pe baza de sucuri de fructe si zahar se realizeaza in momentul servii lor.
- Ornamentele pentru cocktail-uri trebuiesc pregatite inaintea prepararii bauturii, astfel evitam ca bautura sa se incalzeasca in timp ce pregatim decorul.
- Cocktail-urile trebuiesc servite imediat dupa ce au fost preparate, altfel isi pierd prospetimea si aroma.
|